Gezond klimaat 
Het zuidelijke deel van de Costa Blanca, de regio tussen Alicante en Mar Menor heeft het mildste en gezondste klimaat van Europa.  Door een halfronde kring van bergen (penibetisch gebergte) in het achterland wordt dit gebied op een natuurlijke manier beschut tegen de koele wind van de Meseta, waardoor de temperaturen het hele jaar door aangenaam te noemen zijn.

Ook de aanwezigheid van zoutmeren en brede stroken dennenbos dragen bij aan deze gezonde omgeving. Volgens de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO), maar ook volgens de vele aldaar praktijkhoudende artsen en specialisten, is het zuidelijke deel van de Costa Blanca één van de gezondste verblijfplaatsen op aarde.

Vandaar haar bijnaam "het Florida van Europa". Karakteristiek voor dit deel van de Costa Blanca zijn de lange zandstranden met daarlangs de duingebieden en de naald- en Palmenbossen (nergens in Europa groeien zoveel palmen als hier).

Daarachter liggen de pittoreske dorpjes met hun sinaasappel- en palmenplantages, daarnaast zijn er mede door het milde klimaat ook vele plantages met dadels, vijgen en bananen.

 

Zomers is het er volop zomer (tussen 28-34 graden) EN

in de winter is het er volop lente (zelden onder de 16 graden).

 

Ook dan kunt U 's avonds nog vaak heerlijk buiten zitten met een vestje of trui aan. De zon schijnt meer dan 300 dagen per jaar en de luchtvochtigheid is zeer laag.

Gemiddelde temperatuur:

januari

16°

februari

16°

maart

18°

april

21°

mei

24°

juni

27°

juli

30°

augustus

31°

september

28°

oktober

23°

november

20°

december

16°

 

 

 

 

 

Info en reservatie: Nathalie 0476/85 87 18 of Didier 0496/16 04 69 of mail naar info@immodilana.be

www.vakantiewoningzuidspanjecostablanca.be

Vakantiewoning in Mil Palmeras / Torre de la Horadada                   (Zuid-Spanje, Costa Blanca) voor max 6 personen